Wat is ZAAI?

Het ZAAI traject ondersteunt startende ondernemers uit de Diemen met een programma van o.a. coaching, masterclasses en netwerkevenementen.

ZAAI biedt startende ondernemers de kans om met mede-starters en ervaren ondernemers in contact te komen en reikt starters kennis en vaardigheden aan op het gebied van ondernemerschap.

ZAAI richt zich op ondernemers die tot 3 jaar geleden gestart zijn. ZAAI deelnemers komen uit Diemen, of hebben een onderneming gevestigd in Diemen. Ondernemers uit alle branches en sectoren zijn welkom!

Groeien en verbinden

Het ZAAI traject kent twee pijlers: groeien en verbinden. Tijdens het programma werk je aan je persoonlijke groei als ondernemer door middel van coaching en masterclasses. Daarnaast word je verbonden aan andere lokale ondernemers tijdens verschillende netwerkbijeenkomsten.

Opzet ZAAI programma

Het ZAAI-programma bestaat uit een aantal onderdelen:

  • 3 x coachsessie, zowel individueel als gezamenlijk, door een vaste trainer/coach;
  • 3 x masterclass door ervaren ondernemers uit Diemen;
  • Intervisiebijeenkomsten met mededeelnemers; en
  • Meerdere netwerkevenementen met lokale ondernemers en (oud-) ZAAI-deelnemers uit andere gemeenten.

Ontstaan ZAAI

De gemeente Amstelveen is in 2013 gestart met het initiatief ZAAI, om zo in te spelen op de kennis- en netwerkbehoeften van startende ondernemers. Startende ondernemers zijn belangrijk voor een vitale en moderne lokale economie. Zeker bij de start van een bedrijf is het van belang dat ondernemers zich ontwikkelen en met elkaar in verbinding komen.

Na Amstelveen volgden later ook Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn met een jaarlijks ZAAI programma. Met DiemenĀ erbij bieden bijna alle gemeenten van de Amstelland-Meerlanden regio een ZAAI traject voor startende ondernemers.